maandag 28-11-2011
Door: pelgrimsveldhoven
Blijf op de hoogte en volg Pelgrims
28 November 2011 | Nederland, Veldhoven
In de eeuwen rond het begin van onze jaartelling passeerden hier de Nabateeërs met hun karavanen van kamelen over de “Kruidenroute”van Saoedie Arabië naar Gaza. Ze vervoerden o.a. wierook en mirre.
We zien in de woestijn overblijfselen van vroegere bewoning: een karavanserai, oude wachtposten met overdekte cisternen ,waarin water, dat af en toe uit de bergen kwam, werd bewaard.
Bij een acaciaboom houden we een sfeervolle viering over de Schepping.
Intussen hebben de chauffeurs een heerlijke lunch klaargezet die we gebruiken op, op de grond uitgespreide, kleden.
Na de lunch lopen we een stuk over een grindbaan om de stilte van de woestijn te ervaren. Stilte, die af en toe onderbroken wordt door het gebrul van laagovervliegende straaljagers. De wagens halen ons weer in en we rijden verder.
Af en toe houden we halt en wijst Peter ons op de planten die hier kunnen overleven. Verhalen die hij soms aanvult met Bijbelverhalen. Hij vertelt ook over de dieren die hier voorkomen: steenbokken, gazellen, vossen en gieren . Het is zonnig weer maar in de schaduw is het fris. Het is Peters laatste tocht als gids.
De rotsen hebben veel kleurschakeringen, veelal zandkleurig maar ook krijtwit, de kleur van vuursteen e.d.
Tegen het einde zien we nog een herder met een kudde kamelen. We eindigen bij de weg die van Eilat naar het noorden loopt , ter hoogte van de stad Petra in Jordanië.
Hier wacht de bus op ons die ons naar Mitspe Ramon terug brengt.
We hebben genoten en kijken terug op een unieke ervaring.
Morgen meer woestijn !
Corry en Piet
28 November 2011 - 20:40
Gera:
Ja, een onvergetelijke tocht. Voor mij was dit het hoogtepunt, na Yad Vashem, maar dat is van een totaal andere orde.
En de viering in de woestijn....Subliem,in al zijn eenvoud.
Ik reageer nu niet meer, want ik ga voor een week naar het Schwarzwald ZONDER laptop ! IK BEN DUS OOK NIET BIJ DE VERWELKOMING. Een voorspoedige terugreis. Aan de douane doen ze vervelend, ze halen je hele koffer overhoop !! Althans bij degenen die er het BRAAFST uitzien. Dus Henk Waarma heeft niets te vrezen !!
Daag,
GERA -
28 November 2011 - 20:42
Karel En Riky. :
Het roept bij ons veel herinneringen op, deze zondag en maandag van jullie in de woestijn.
Na onze drukke eerste week, met veel indrukken, waren dit ook onze mooie dagen; onvergetelijk! -
28 November 2011 - 20:49
Marieke:
Lieve pelgrims,
De woestijn is een aparte gewaarwording. Heerlijk die rust.
Geniet nog van de laatse dagen.
Erg herkenbaar de foto's die geplaatst worden bij jullie verhalen.
Geniet er nog eventjes van.
Liefs Marieke -
28 November 2011 - 21:46
Christine En Wim:
Wat een indrukwekkende reis. Nog enkele mooie dagen en dan een goede reis terug. Speciale groeten aan Jan en Addy, Elly en Ton, Henk en Ellen. -
28 November 2011 - 22:17
Dochters Waarma :
Hoi pap en mam,
Erg leuk om via deze weg de reis met jullie te mogen volgen!
Via de verhalen en foto's ziet de reis er bijzonder en indrukwekkend uit.
Geniet er nog van!
Veel liefs van Marga Leontien Bernadette en de mannen
Ps. hier gaat alles goed! -
28 November 2011 - 23:06
Paul&Els:
Verslag en foto's zijn weer indrukwekkend! We wensen jullie een fijne tocht door die woestijn en zijn benieuwd naar de verhalen over toen en over nu... Groeten! -
29 November 2011 - 07:28
Rianne:
mooie foto's, lijkt me geweldig om in de woestijn te zijn en daar een viering te hebben, met die rust en die stilte (op de straaljagers na dan, maar we zijn in Veldhoven de vliegtuigen wel gewend)
ja vandaag verder de woestijn in, op de kamelen(nou ja, dromedaris) rijden.
ik denk als ik lees over de woestijn aan het smsje van Marieke van vorig jaar, "mam, we gaan nu de woestijn in, dat is aan het einde van de wereld en dan linksaf." geniet er van. laat alles bij je binnen komen en geef het een plekje. ben deze dagen speciaal met jullie verbonden.
groetjes, kees en Rianne -
29 November 2011 - 10:36
Henriëtte Berkers:
Nelly Neggers en reisgenoten,
Als ik de verhalen dagelijks lees, reis ik in gedachten mee. Het is genieten en straks thuis nog vele jaren na genieten. Ik ben benieuwd naar alle foto's. Veel plezier de laatste dagen en een behouden vlucht terug naar Veldhoven,
groeten Henriëtte -
29 November 2011 - 12:27
Hilde Gijbels.:
De laatste dagen jullie reisverslag gevolgd.
Nelly, je zult wel veel te vertellen hebben als je terug bent.
Nog veel plezier en ik zie je eind van deze week of de volgende. -
29 November 2011 - 20:16
Mari-jan En Victor:
Dag Nelly en de andere pelgrims uit Veldhoven,
Met veel plezier lezen we elke dag jullie reisverslag, heel veel dank daarvoor en onze complimenten dat jullie als groep het op kunnen brengen om aan het einde van een (vermoeiende) dag er voor te gaan zitten.
Heel speciaal, mooi, geweldig wat jullie allemaal met elkaar doen, ervaren, zien, ruiken, voelen deze twee weken. Dit nemen jullie allemaal mee in 'de rugzak' en hebben er de rest van je leven plezier van. De laatste dagen zijn aangebroken, geniet er van en voor donderdag een goede terugreis gewenst. Tot ziens in Veldhoven met groetjes uit Utrecht. -
29 November 2011 - 21:10
Bella En Jac,:
Beste Pelgrims,
Heel hartelijk willen we jullie bedanken voor het geweldige reisverslag van iedere dag!
Zo beleefden we alles weer en voelden we ons met jullie verbonden.
Nu zijn jullie in de woestijn.Genoten van de rit op de dromedaris?
Vergeet niet om vannacht de sterrenhemel te bewonderen.
Geniet nog van woens- en donderdag.
'n Voorspoedige terugreis gewenst en
tot ziens bij de Jozefkerk.
Sjaloom en alle goeds! Bella en Jac. -
30 November 2011 - 07:10
Rianne:
Goedemorgen,
de ervaring gehad van in de woestijn te slapen, op een kameel te zitten en de zonsopgang te zien? de reis begint op een einde te lopen. wat zullen jullie een ervaringen en verhalen en foto's mee naar huis brengen en ik hoop dat jullie daar wat van willen delen met ons.
groetjes, Kees en Rianne -
30 November 2011 - 07:54
Janny:
Hallo papa (jan) en mama (addy) en reisgenootjes,
Ik ga jullie reisverslagen missen. Was een goed begin van mijn werkdag!
Geniet nog van de laatste dag en een hele goed terugreis gewenst.
Groetjes!
30 November 2011 - 08:03
Tony Lenatti:
Ik wens jullie nog een paar hele mooie dagen toe en een veilige reis terug. Geniet ervan ik zie jullie donderdagavond. Wij zullen met smart op jullie wachten.
Tony -
30 November 2011 - 09:11
Jo De Waal:
Nelly en medereizigers
geniet nog van de laatste dagen en een voorspoedige terugreis tot ziens -
30 November 2011 - 10:54
Gerard En Jose:
Beste Pelgrims
Een goede reis terug !
Welkom Thuis !
Gr. Gerard en Jose -
30 November 2011 - 12:22
Kees En Rineke:
We hebben door jullie verslagen onze reis ook weer helemaal beleefd. Geweldig fijn zo'n verslag.
We wensen jullie nog een paar heel mooie dagen.
Allemaal goede reis terug en, Mieke, ik ben er morgenavond!!!!
30 November 2011 - 14:41
Hans En Hadewych:
Woestijn,,,, dat is weer eens wat anders dan een sneeuwdek. Het moet allemaal een geweldige indruk maken.
Jullie komen thuis met koffers vol mooie verhalen, ervaringen en belevenissen. Geniet er van en alvast hele goede terugreis gewenst.
Hans en Hadewych -
30 November 2011 - 15:04
Ilze:
Een prachtige ervaring, de woestijn! De rust, de natuur.... Ik vond het een geweldige ervaring.
Ben ook wel nieuwsgierig naar jullie verhalen en foto's. Het zal vast heel anders zijn nu, dan in de enorme droogte die wij in 2010 hebben ervaren.
Geniet nog lekker van jullie laatste uren en tot morgen! -
30 November 2011 - 15:31
Gon Maas De Waal:
Een goede terug reis voor allemaal -
30 November 2011 - 20:56
Gerrie L :
nellie wat zal je veel te vertellen hebben bij de kbo tot maandag heel mooi de fotos en de verslagen die jullie gemaakt hebben groetjes jan gerrie