woensdaq 23-11-2011 - Reisverslag uit Veldhoven, Nederland van Pelgrims Veldhoven - WaarBenJij.nu woensdaq 23-11-2011 - Reisverslag uit Veldhoven, Nederland van Pelgrims Veldhoven - WaarBenJij.nu

woensdaq 23-11-2011

Door: pelgrimsveldhoven

Blijf op de hoogte en volg Pelgrims

23 November 2011 | Nederland, Veldhoven

Beste mensen,
Wij zijn de dag begonnen bij de opgravingen van Chorazim. Die bestonden uit een antiek dorpje en een synagoge.
Vervolgens ging de tocht naar de Golan hoogvlakte, een bijzonder groot uitgestrekt gebied met de grens van Syrië. Vanuit de hoogte zagen we de resten van de stad Gamla liggen. Helaas lieten de gieren zich vandaag niet zien, maar we hebben wel een adelaar gezien en een prachtige natuur. Hier hebben we een passende Bijbel tekst gelezen.
Daarna reden we naar Qazrin, een nieuwe stad, die naar de zesdaagse oorlog van 1967 is gebouwd. Daar hebben we een archeologisch museum bezochten over Gamla. Aan de voet van de berg Hermon hebben we geluncht. Als plaatselijk gerecht was er favafel en labanah. Na deze lunch reden we door naar Bonias waar één van de bronnen ontspringt die uitloopt in de rivier de Jordaan. Daar hebben we ook nog genoten van de schitterende natuur.
Tenslotte bezochten we Tsfat, de vierde van de Joodse heilige plaatsen in dit land, waar we in de synagoge werden voorgelicht over de verschillende Joodse stromingen. Daarna liepen we nog even door het kunstenaarsstadje.
Na weer een indrukwekkende dag is er nu weer tijd voor ontspanning en het lezen van de reacties uit Nederland.
Shalom namens alle pelgrimgangers,
Liesbeth en Gerrit

• 23 November 2011 - 18:55

Marieke :

Lieve pelgrims,

Bijzonder dat wij jullie verhalen kunnen lezen.
    Het blijft bijzonder om te lezen hoe jullie het ervaren.
    Ik wacht weer met smart op een volgend verhaal.

Liefs Marieke

• 23 November 2011 - 19:03

Fam. Van Gils:

Hoi Liesbeth en Gerrit,

Fantastisch leuk om jullie ervaringen te lezen. Gecombineerd met de foto's krijgen we een zeer goede indruk van jullie reis. Fijn om te horen dat alles goed gaat. Hier in het koude en kille Nederland gaat bij iedereen alles goed. Ik vertel oma dadelijk over jullie laatste reisverslag.

Groeten, :-)

Fam. van Gils

• 23 November 2011 - 19:51

Rianne:

leuk om jullie verslag weer te lezen. ik print het uit voor Pastor Wim en doe het in de bus.
    hij is er blij mee om ook op deze manier op de hoogte te blijven.
    veel gezien en gedaan. leuk de foto die in de loop van de middag nog binnen kwam, met veel van jullie met de voeten in het water. als ik kijk wat er om heen is, denk ik dat het de Jordaan is waar veel mensen gedoopt worden, ik herken het van de foto's van ons Marieke, die vorig jaar mee is geweest (of zit ik er helemaal naast?)
    hier is grijs en fris en af en toe drupt het.
    morgen weer veel te bezoeken en indrukken op doen en wij kijken uit naar het nieuwe verslag.
    Sjaloom'
    Kees en Rianne

• 23 November 2011 - 22:21

Mari-Jan:

Dag Veldhovense pelgrims,
    Wat een tocht maken jullie: zoveel dingen die jullie zien, horen en beleven en wat ik uit de verslagen lees, ook met elkaar deelt. In een woord:geweldig.
    Geniet van elk uur en een fantastische voortzetting gewenst.

• 23 November 2011 - 22:29

Paul&Els:

Bedankt voor jullie verslag, het geeft ons de mogelijkheid mee te reizen, mee te gaan... terug naar de bron. En helder te krijgen waar het leven eigenlijk over gaat... We wensen jullie veel inzicht, inspiratie, begrip, energie en natuurlijk plezier!

• 24 November 2011 - 09:36

Femke, Bram Van Gils:

Hoi lieve opa Gerrit en oma Liesbeth,

een dikke knuffel en kusjes van Bram en Femke.

Fijn om jullie op de foto's te zien. Zo missen we jullie niet zo erg.

Bram en Femke

• 24 November 2011 - 12:03

Veronique Bukkems:

hoi papa en Nelly,

Wat een indrukwekkende reis maken jullie! Fijn dat ik mee mag kijken. Nog heel veel plezier, wijsheid en groei gewenst.

liefs Veronique

• 24 November 2011 - 18:02

Charlotte En Wim:

Wat een prachtige dag. We waanden ons weer helemaal bij de bronnen van de Jordaan. Indrukwekkend mooi en we vonden het leuk dat jullie Gerrit en Liesbeth vandaag hebben geschreven. We voelden jullie genieten. En blijven volgen!
    Groeten aan allen.
    Charlotte en Wim

• 24 November 2011 - 19:28

Marielle Stevens:

Wat een memorabele reis maken jullie toch....wij zijn zo ongelooflijk benieuwd naar alle verhalen in het echt en naar de foto's. En mam heeeel erg genieten. Hier gaat alles heel erg goed. We houden van je!!